"6 hónapos vagyok.Úgy döntöttem, itt az ideje hogy kezembe vegyem a sorsomat. Ha a családomon múlik, nem sok minden marad fenn az utókornak belőlem, hisz negyedik gyerekként elvárják hogy észrevétlenül ha lehet a család életét nem túlságosan bonyolítva cseperedjem fel önellátóvá. Hát mondanom sem kell nem sejtik még, hogy kivel állnak szemben......."2012.április

2017. szeptember 11., hétfő

A Premier

Valamikor július elején egy hosszúra nyúlt lángosozós estén kezdtük a FILM-et (igen, így csupa nagybetűvel). 
Vendéglátóink három fiúgyermekéből ketten, tőlünk pedig Soma és én voltunk a szerzők. Az elkövetkező hetekben aztán szerencsére elég sokszor találkoztunk ahhoz, hogy kikerekedjen egy hat részes filmsorozat. Legtöbbször a strandon forgattuk. Amíg mi négyen a gondosan megírt jeleneteket rögzítettük, szüleink és nagyobb tesóink órákig háborítatlanul hódolhattak röplabda szenvedélyüknek. Ha nem a strandon jöttünk össze, hanem valamelyikünk kertjében, akkor is lelkiismeretfurdalás nélkül élvezhették a zavartalan, sztorizgatós, falatozós, felnőtt estéiket mert nem sok vizet zavartunk.Szóval, mindenki jól járt.
Általában egy telefon, és egy arra letöltött, valamiféle filmkészítő applikációra volt csak szükségünk. A többi hozzávalót a kiapadhatatlan kreativitásunk, a fantasztikus színészi eszköztárunk, a Star Wars inspirációk és Milu mindent átfogó produceri-rendezői képességei jelentették. Mikor anya augusztus közepe felé felvetette, hogy nyár végén rendezzünk egy nagy közös vetítést, először azt gondoltam, hogy csak egy újabb alkalmat keres némi eszem-iszomra. Aztán, mikor minden ismerőstől azt kérdezgette, nem tud-e neki projektort szerezni egy estére, be kellett látnom hogy izgalmunk már a szülőkre is átragadt. Az utómunkálatok, mint például a hang utólagos felvétele és a vágások, és Milu pár napnyi telefontól való eltiltása miatt, kicsit csúsztunk de szeptember 8. -ra végül összeállt a mű, és igaz, hogy projektor helyett csak TV-n, de megtarthattuk a premier vetítést.
A helyszín a mi nappalink volt. Soma először kicsit csalódott volt hogy a szülők nem tudtak vörös szőnyeget prezentálni, de annál nagyobb volt az öröm, mikor átadták nekünk az Oscar szobrocskákat. Nem vitás, hogy megérdemeltük a díjat, de a legfőbb jutalom a három nagy tesó és a négy szülő lelkesedése, és a vetítés alatti gurgulázva kacagása volt.
Tanulság?
Nekem, mint legkisebbnek, már eddig is bőven gyűlt a tarsolyomban okulandó precedens a nagyok kárán. Ezen az estén azt tanultam meg, hogy nagyon rossz ötlet kiskamaszként a telefonom memóriakártyájának teljes tartalmát, színes szélesvásznon szüleim elé prezentálni, mert nincs az a jó vacsora, vidám társaság, elegendő italmennyiség, és művészi értékű film, ami elhomályosítana egy véletlenül lejátszott, tíz másodperces "fogalmam sincs hogy került a telefonomra" videó következményeként kirobbant felháborodást.............



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése