"6 hónapos vagyok.Úgy döntöttem, itt az ideje hogy kezembe vegyem a sorsomat. Ha a családomon múlik, nem sok minden marad fenn az utókornak belőlem, hisz negyedik gyerekként elvárják hogy észrevétlenül ha lehet a család életét nem túlságosan bonyolítva cseperedjem fel önellátóvá. Hát mondanom sem kell nem sejtik még, hogy kivel állnak szemben......."2012.április

2017. november 2., csütörtök

Tizenegy és annyi

  Nem is kerek, nem is páros mégis különleges volt ez a tizenegyedik Soma szülinap.
Mikor anyáék elkezdtek anno a nagy tesóimnak szülinapi bulikat szervezni, hatalmas lelkesedéssel vágtak bele. Aztán, úgy sejtem, talán Csongor első bulija után fogalmazódott meg bennük a gondolat, hogy bőven elég, ha gyerekenként négy darab bulit vállalnak, kisiskolás korunkban.Csongi talán második bulija után vezették be a létszámstopot, miután bebizonyosodott hogy 18 gyerek szórakoztatása három órán keresztül rohadt kemény meló.
Az is Csongi első bulija után kezdett körvonalazódni, hogy egy fiú buli egészen más, mint a lányos parti.
  Réka bulijain is voltak fiúk, így megvolt a gépfegyvert ritmusra ropogtató, az ülőgarnitúrán telitalppal ugráló, csatakosra izzadt srác boldog szülinapooooot! köszöntése élmény, meg úgy általában a magasabb zajszint is megszokott volt, ami a fiúvendégekkel jár, de az igazi megpróbáltatások bátyáim bulikorszakának beköszöntésével érkeztek.

Hogy eltörpülnek, a lánybulik ki, ki mellé ül az asztalnál, kinek kenődött el jobban az arcfestéke problémái, egy fiú buli katasztrófahelyzeteinek fényében.
És anya szerint hamar átértékelődik a lányok kézműveskedése közben kiborult ragasztó tragédiája, miközben egy buli után sebtiben végtagokat leltároz mielőtt a szülök megérkeznek a fiúkért.
Én már azt is tudom, hogy nem véletlen az sem, hogy az egyik legfontosabb szempont a buli napjának kiválasztásában az időjárás. Volt már olyan hogy egyáltalán nem lehetett a srácokat kiengedni az udvarra és viszonylag rövid időn belül elérték, hogy apa megmutassa oroszlánüvöltését, és hogy anya kétségbeesve szuggerálja az órát hátha gyorsabban telnek a percek. Volt olyan is hogy szüleim a borospohár után nyúltak a megfelelő lazaság eléréséhez, és olyan is hogy apa egyszerűen lelépett.
Hogy ne csak a sötét oldalt mutassam be és hogy kilyukadjak végre oda, hogy miért is telt majdhogynem könnyes nosztalgiában ez az utolsó fiú buli, azért leírnám a pozitívumokat.
A feladatok.
A fiúknak tök jó játékokat lehet szervezni. Benne vannak mindenben. Teljes erőbedobással nyomják, főleg ha meghallják a verseny és a jutalom szavakat. Anya minden évben próbált újítani, de például Tojás Bercinek úrhajót építeni minden évben kötelező elem.
Tematika.
Miután Réka és Zsófi is beszálltak öregedő szüleink mellé a lebonyolításba magasabbra szintre emelték s dolgot és így Somának volt két tematikus bulija is ami tök jól sült el.
Kaja.
A házi készítésű hamburger, hot-dog és a gofri mindent visz. A torta tök mindegy hogy milyen mert úgysem fogy belőle pár szeletnél több.
Fix elem még a szivacslövedékes fegyver, az ereszd el a hajam valami pörgős zenére, és az általános fejetlenség blokk. Ez utóbbi, hosszú évek tapasztalata: Mindegy, de tényleg mindegy hogy mennyire tervezed meg előre és töltöd ki az időt, mindig van egy mélypont, mikor fel-alá üvöltözve párna-csatázva, őrülnek meg teljesen.
Most Soma utolsó buliján ,szüleim Réka és Zsófi beleadtak mindent hogy jól sikerüljön.Mikor az utolsó csatakos srácot is elvitték, a romok fölött az asztal körül lamentálva arra jutottak, hogy tulajdonképpen nagyon lehet szeretni ezeket a srácokat meg ezeket a vad bulis estéket.
Ezen felbuzdulva elhatároztam hát, hogy jövőre mikor az én első bulim esedékes nem maradhatok szégyenben és megalapozom az igazi vad csajos szülinapi partikat.
 






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése