"6 hónapos vagyok.Úgy döntöttem, itt az ideje hogy kezembe vegyem a sorsomat. Ha a családomon múlik, nem sok minden marad fenn az utókornak belőlem, hisz negyedik gyerekként elvárják hogy észrevétlenül ha lehet a család életét nem túlságosan bonyolítva cseperedjem fel önellátóvá. Hát mondanom sem kell nem sejtik még, hogy kivel állnak szemben......."2012.április

2014. szeptember 12., péntek

Heti hírmondó

Már a második hét csordogál el a szeptemberből, mégse mondhatom hogy olajozottan működik a családi gépezet. Mire vért izzadva anya összeállította a táblázatot a ki melyik nap hova megy témában, Csongor egyesülete átvariálta az edzéseket. Hétfőn szüleimnek egyszerre három szülőin kellett jelen lenniük, majd kedden arra derült fény, hogy Somának nem fér bele az ebéd a zsúfolt napirendjébe. Szerdán anyának a szemorvosnál meg kellett emésztenie a tényt, hogy pár hónappal a negyvenedik szülinapja előtt olvasószemüvegre ítéltetett. Ahogy feküdt a vizsgálóágyon csukott szemmel azon vizionált, hogy a táskájába férkőző szemüvegtok csak egy előfutára a leépülésről szóló jövőnek. Csak helyet csinál az inkontinencia betétnek, a reumakrémnek és a fogsortartó doboznak.Kiszorítva a rágót (fogsor nélkül ugye...), a rúzst (reumás remegő kézzel és vaksin nem annyira nyerő ötlet ugye...) és a slusszkulcsot.
Csütörtökön reggel nagyon jól szórakoztunk mikor Soma indulásra készen sorakozott és anya kiszúrta hogy fordítva van rajta a pólója. Mikor megfordította feltűnővé vált hogy a farmerjának is a farzsebei vannak elől.Ezek után nem is lepődtünk meg nagyon mikor gatya fordítás közben konstatáltuk a fordítva hordott alsógatyát is. Erre Rozi mama azt mondta, hogy egyszerűen csak a fejét kellett volna megfordítani:)))
Mivel sűrű és nyögvenyelős volt a hét nem hibáztathatjuk anyát hogy csütörtökön úgy érezte már péntek van.
Azért elég kellemetlen volt neki megejteni a telefont a nagybőgő tanárnak, hogy sikerült Somát már a második bőgő órájára nem elvinni a hét napjainak összekeverése miatt......
Hogy a péntek legalább az enyém legyen a hét elején egy mezei náthának induló nyavalyámat sikerült csúnya hurutos köhögéssé fejlesztenem. Jutalomként fél délelőtt a doktornéninél majd fél délelőtt antibiotikum vadászat a közeli patikákban volt a program. Jó bemelegítés ez az eljövendő hónapok ovis bacitámadásaihoz. Ja, voltunk az oviban is a héten és Ági néni már a szekrényemet is megmutatta. A jelem napocska lesz amibe simán belementem. Mosolyogtam nagyokat és előadtam a megszeppent jó kislány számot, mert szerintem jobb lesz ha szép lassan adagolva varázsolom el őket elragadó személyiségemmel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése