"6 hónapos vagyok.Úgy döntöttem, itt az ideje hogy kezembe vegyem a sorsomat. Ha a családomon múlik, nem sok minden marad fenn az utókornak belőlem, hisz negyedik gyerekként elvárják hogy észrevétlenül ha lehet a család életét nem túlságosan bonyolítva cseperedjem fel önellátóvá. Hát mondanom sem kell nem sejtik még, hogy kivel állnak szemben......."2012.április

2013. január 28., hétfő

Körömvágás

Az egyik a temérdek sokk közül, ami édesanyámat az érkezésemmel érte az az volt mikor utána számolt, hogy ő ezentúl a sajátjaival együtt pontosan 100 db köröm állapotáért felelős. Testvéreim már érkezésem előtt, a tiltakozás és az ellenállás igen színes palettáját  felvonultatták (aktuális hangulatuktól és vérmérsékletüktől függően ), a fenn nevezett szertartást bojkottálandó, amit anyukám ha néha kétes eszközökkel is ( pl a jól bevált zsarolással), de egész jól kezelt. Szóval mikor azt gondolta nagy mellénnyel, hogy mellette szól "a rutin meg az évek" még nem sejtette, hogy mellettem pedig a 10 és fél kilónyi sokadik gyerek öntudat. Így, bár elértem azt hogy csak akkor kerül sor a cécóra, ha közveszélyes vagyok (konkrétan vér serken a simogatásom nyomán), elmondhatom, hogy nem adom könnyen a bőröm(körmöm). Lehet hogy kicsit túlzásba viszem a dolgot, hisz múlt héten pontosan 5 napig tartott a manikűröm, de így biztosan mély nyomokat hagyok anyám emlékezetében erről a szép babakorról s egyben örökre biztosítom magamnak a legkisebb gyerek helyet a családban. Azért annak a bizonyos 5 naposnak a receptjét muszáj megosztanom: 

 Alaprecept:
1. Végy egy zabolátlan 15 hónapost
2. Áztasd meleg vízben minimum fél órát
3. Radarjait kijátszva mosolyogva de, észrevétlenül csempészd a kisollót az ágyra
4: Mikor letörölted felöltöztetted ültesd az öledbe és altasd el a figyelmét (erre számtalan bárgyú mondóka és dalocska áll rendelkezésre)
5.Míg a gyermek ellazul formázd körmeit kedvedre.

B verzió: (ez az ami nálunk bejön)
1-4. pont ugyanaz
5. Mikor előveszed az ollót és ő gazellaként szökkenne ki a kezedből vesd rá magad
6. Hónaljfogással rögzítsd a fejét és a felesleges végtagjait( a súlyodtól függően pankrációs ráfekvős technika is alkalmazható)
7. Ha csak az igazán éles sarkokat sikerül eltávolítanod legalább 4 körömről már elégedett lehetsz
8. Töröld le a homlokodat, vedd ki a füldugód,  mosolyogj életed értelmére és biztosíts róla hogy a történtek ellenére nagyon szereted.
1-8 pontig  ismételd 5 napon keresztül, majd minél előbb tanítsd meg hogy kell körmöt rágni.:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése